Мелания Тръмп призова за овластяване на жените и преодоляване на етническата омраза

05:23, 30 мар 17 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рядка своя публична реч Първата дама на САЩ Мелания Тръмп призова за овластяване на жените, преодоляване на различията и борба за справедливост, предаде БГНЕС. Тя отправи посланията си по време на церемонията „Жени на куража”, отбелязваща успехите на дузина жени активистки, допринесли за развитието на правата на човека по света. Приветствайки силата и смелостта на лауреатите, които са се борили срещу половите предразсъдъци и дискриминацията, Мелания Тръмп заяви, че именно това са жените, способни да "поведат глобалната битка срещу липсата на човечност".

„Като лидери на своята споделена глобална общност, ние трябва да продължим да работим за овластяването на нежния пол и за пораждането на уважение към хората от всякакъв произход и етнос, помнейки винаги, че всички ние в крайна сметка сме от една обща раса - човешката", допълни още Първата дама пред 13-те жени лауреати.

Гласната подкрепа на Мелания за етническото разнообразие определено е в разрез с политиката и позицията на съпруга й Доналд Тръмп. 3 от присъстващите жени дори бяха от страни, които влизат в забраната за пътуване, издадена от американския държавен глава. А именно – от Ирак, Сирия и Йемен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама