Иванка Тръмп вече е неплатен служител в Белия дом

02:12, 30 мар 17 / Свят 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда Иванка Тръмп обяви, че ще работи в Белия дом като неплатен и неофициален съветник на президента на Щатите Доналд Тръмп, който е неин баща, предаде БГНЕС.

"Разбрах, че някои хора имат притеснения относно личните съветите, които давам на президента, докато се съобразявам доброволно с всички етични правила. Затова, оттук насетне ще служа на Белия дом като неплатен служител и ще спазвам същите правила като останалите федерални работници", каза тя в изявление.

Съобщението й идва само седмица, след като адвокатът на 35-годишната бизнесдама съобщи пред "Политико", че клиентката му ще разполага с кабинет в Белия дом и ще има достъп до цялата класифицирана информация независимо, че не е част от работещите във ведомството. Освен това стана ясно, че новият й офис ще се се намира на ключово място - на втория етаж на Западното крило, до кабинета на друг от главните съветници на президента - Дина Пауъл.

Припомняме, че съпругът на президентската дъщеря - предприемачът Джаред Кашнър в момента изпълнява длъжността старши съветник на президента въпреки липсата си на какъвто и да било опит извън предприемачеството. Иванка Тръмп също няма опит в политиката, но присъства постоянно по време на дипломатическите срещи и разговори на баща си. Тя дори беше част от кръглата маса по време на посещението на германския канцлер Ангела Меркел в страната по-рано този месец, а наскоро беше обявено, че ще вземе участие и в международната среща W20 (Женско обединение в рамките на Г-20 - бел.авт.).

Силното влияние на младата двойка върху Тръмп не спира да повдига множество въпроси за евентуален конфликт на интереси и да предизвиква дебати относно липсата на ясни граници между бизнес сделките на семейството Тръмп и политическите дейности на различни негови членове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама