100 000 лири за писма между Джаки Кенеди и бивш британски посланик в САЩ

22:05, 29 мар 17 / Свят 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наскоро открити писма между Джаки Кенеди и бившия посланик на Великобритания в САЩ Дейвид Ормсби-Гор бяха продадени на търг в Лондон за 100 000 паунда, съобщиха организаторите от аукционна къща „Бонъм“. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

От писмата става ясно, че между двамата е имало романтична връзка, основана на "любов и болка" след смъртта на съпрузите им. Ормсби-Гор дори й предлага брак, но тя му отказва категорично под претекст, че иска да избяга от миналото си и да бъде с "някой, който не е част от целия този свят на болка". Чернова на неговия отговор показва колко разбито е било сърцето му от отказа й. "Защо неща, изпълнени с такава агония, трябва да се случват? Нима има нужда от тях? Часове наред се опитвах да разбера твоето обяснение и може би донякъде успях, макар и да не се съгласявам с него“, пише влюбения в Първата дама Дейвид Ормсби-Гор. В отговор с много нежност Джаки Кенеди го уверява в своето приятелство към него: „Толкова много неща споделихме и макар да не е това, което бихте искали, надявам се, че тази връзка на любов и болка никога няма да бъде прекъсната“. Тя се опитва да му обясни и намерението си да се обвърже не с него, а с Онасис, като го уверява, че „Онасис не е такъв, за какъвто той го мисли и че тя е била поразена от неговата тъга, когато го е срещнала 13 години по-рано. „Той ще съумее да ме опази от усещането за самота, тъй като самият той е самотен“, обяснява Джаки своето решение. Самият Ормсби-Гор също е загубил съпругата си година по-рано при автомобилна катастрофа.

Осемнайсетте писма са от периода 1963-1968г. между убийството на Кенеди и сватбата на Джаки с Онасис. Те са открити сред документите в семейната къща на Ормсби-Гор. Срд тях има и писма между него и Джон Кенеди, с когото е приятел от детството и негов приближен съветник по време на Кубинската ракетна криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама