Красимир Каракачанов: Обединените патриоти ще искат министерски кресла

20:12, 29 мар 17 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обединените патриоти ще искат министри в бъдещ кабинет.Това заяви в специално интервю за БНТ лидерът на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, информира БГНЕС.

Той препотвърди тезата на Валери Симеонов от вчера, че широка коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти би била една успешна формула за управление на страната. Каракачанов обаче е скептичен, че това може да стане. Най-добрият вариант е да бъде постигнато национално съгласие между основните политически сили за най-неотложните задачи пред страната, смята Красимир Каракачанов. Прогнозира обаче, че широка коалиция е малко вероятна.

"Ясно е, че към момента трудно може да се постигне едно мнозинство в парламента или едно правителство между ГЕРБ, БСП и ОП - не са узрели просто някои от партиите в България за търсене на подобно мнозинство и подобно правителство", заяви Каракачанов.

"Ако ние постигнем съгласие и се стигне до една обща програма за управление - да, смятам, че е разумно и необходимо ние да имаме своите министри. А в кои сфери? - Не искам да предпоставям нещата, защото ако отсега изброя нещо, може да се изтълкува едва ли не като някаква претенция. Ние някакви извънредни претенции нямаме. Ние имаме претенции към това да бъдат решавани конкретни въпроси", подчерта лидерът на ВМРО.

Кой ще е новият председател на НС - по тази тема разговори не са водени - така Красимир Каракачанов отговори на появилите се информации, че той ще оглави 44-то Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама