Даниела Дашева откри Европейското първенство по ММА в София

16:28, 29 мар 17 / Спорт 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри европейското първенство по ММА за мъже и жени в София. Това информира БГНЕС. Заедно с нея начало на турнира в зала ЕФЕ на хотел „Маринела” в София дадоха президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков и президентът на Международната федерация по ММА Керит Браун. В състезанието участват 350 състезатели от 30 европейски държави. България за първи път е домакин на турнир от подобен ранг.

Старши треньорът на българския отбор Александър Чюхрай е включил в състава 17 бойци - 15 мъже и 2 жени. Четирима са европейски шампиони: Фердун Османов /70 кг/, Николай Николов /77 кг/, Даниел Гълъбаров /120 кг/ и Атанас Свисов /+120 кг/. Сериозна заявка за успех дават също европейският вицешампион Валери Атанасов /84 кг/ и бронзовият медалист Ростислав Райчев /61 кг/. При жените за България участват Антония Калъчева /52 кг/ и Офелия Туджарова /70 кг/.

"Впечатлена съм от прекрасната организация на това европейско първенство по смесени бойни изкуства и от броя на участниците. Това говори за изключителната популярност на този спорт както в европейски, така и в световен мащаб. Приветствам усилията, които полага българската федерация за популяризирането на спорта на територията на нашата страна. Пожелавам успех на международната федерация в усилията й да направи този спорт олимпийски“, заяви министър Дашева. Тя поздрави лично всички състезатели от българския национален отбор и им пожела да спечелят първото място в отборното класиране.

"Като председател на федерацията осъзнавам колко е важно за нашия спорт, за състезателите, треньорите, съдиите и за всички, които се интересуват от ММА, да бъдем домакини на такова отговорно първенство. Надявам се, че така ще успеем да привлечем още повече деца и млади хора в нашите зали“, заяви Станислав Недков, президент на федерацията по ММА. Следващата цел е да спечелим домакинството на световното първенство по ММА през 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама