Действащи са 65 договора за наем на плажове

15:56, 29 мар 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Действащите към момента договори за наем на плажове са 65 и работата на комисиите продължава. Това обяви на пресконференция министърът на туризма Стела Балтова, съобщава БГНЕС.

В петък на 31 март 2017 г. тя ще издаде заповед за плажовете, които ще останат без стопани за предстоящия летен сезон, като за тях ще се грижи държавата. Въпреки това през април и май ще продължат да се обявяват процедури с цел осигуряване на наематели. За морските плажове „Устие на река Велека“, „Мечата дупка“, „Попски плаж – север 5“ и „Сахара 2“ вече има избрани фирми. За „Офицерски-запад“ и „Несебър- изток“ е проведен втори търг, но няма избрани изпълнители. Процедурата за „Нов плаж Балчик“ е прекратена поради нарушения и вече е обявена наново. Стартирани са търгове за наем на „Кранево – централен“, „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“, „Росенец – север“, „Малък плаж Лозенец“ и „Варна – централен“, които ще се състоят през април.

За подобряване на тръжната документация беше сформирана междуведомствена работна група, която излезе с препоръки и са взети предвид, каза министър Балтова. Кандидатите до сега фиксираха цената на чадъри и шезлонги, а в новата тръжна документация само максималната цена е фиксирана, което позволява на наематели да понижават цените през сезона с оглед пиковете и спадовете на посещаемостта и търсенето на предлагания от тях продукт, обясни министърът.

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, до края на седмицата се подготвя стартирането на още 6 тръжни процедури за наем на морски плажове „Панорама“, , „Атанасовска коса“, „Кабакум – централен“, „Къмпинг Делфин“, „Фичоза“ и „Крапец – север“.

Действащите към момента договори за концесии на плажове са 53. Подписани са 5 договора за морски плажове „Свети Влас – Нов плаж“, „Обзор – юг“, „Къмпинг Оазис“, „Дюни – юг“ и „Нестинарка“. По отношение на другите обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента само с решения в полза на Министерството на туризма. КЗК се е произнесла за жалбата на „Бургас – север“ като недопустима. В момента продължава работата на комисията за избор на концесионер, подчерта министър Балтова. За концесията на „Поморие – централен“ има извършено класиране, което се обжалваше. КЗК се произнесе, че жалбата е недопустима. Предстои процедура за решение на Министерски съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама