Милер: Налични са всички условия за морското строителство на „Турски поток“

14:00, 29 мар 17 / Свят 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Газпром“ е създал филиал на South Stream Transport B.V. В Истанбул за координация на проекта за газопровода „Турски поток“ и така са изпълнени всички условия за начало на строителството на морската му част. Това съобщи пред журналисти председателят на Управителния съвет на руската енергийна компания Алексей Милер, предаде БГНЕС.

„През втората половина на текущата година ние ще пристъпим към полагането на морската част на газопровода и планираме да завършим строителството на двете отсечки на „Турски поток“ в края на 2019 г.“, заяви Милер.

„Съветът на директорите взе решение за създаване на филиал на South Stream Transport B.V. В Истанбул за изпълнение на проекта и координация на работата в Турция. Това е много важно решение, тъй като по този начин се създават условия за начало на полагане на полската част“, допълни той.

По думите му проектът се намира в активна фаза на строителство и се придържа към графика си. „Продължават хидрографските изследвания на турските води. Завършена е работата по оценката на въздействието върху околната среда на последния участък от маршрута на „Турски поток“, допълни той.

Морският участък на проекта обхваща около 920 км, сухопътният – около 200 км. Въвеждането в експлоатация на мощностите на двете линии на газопровода е планирано до 30 декември 2019 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама