Лукарски: Подавам оставка като председател на СДС на 4 април

17:07, 28 мар 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е мое лично решение и морален акт. Винаги в историята на СДС, когато резултатите от изборите са били лоши, председателят е подавал оставка, предаде БГНЕС.

Това заявява председателят на СДС Божидар Лукарски след заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС днес, на което той и цялото партийано ръководство заявиха, че във връзка с изборните резултати подават оставка пред Националния съвет, който ще се проведе на 4 април, съобщиха от пресцентъра на СДС. На 4 април ще бъде взето и решение за насрочване на Национална отчетно-изборна конференция на СДС.

„Знакът, който получихме, е ясен - 300 000 десни гласоподаватели останаха непредставени в парламента. На всички ни вече е ясно, че са необходими обединителни процеси вдясно, защото разделени не показваме никаква сила и автентичната десница остава непредставена. Естествено, че има вина и в Реформаторския блок за този резултат и затова аз поемам своята отговорност. Не абдикирам от политическия живот, но под каква форма ще участвам, ще обмисля допълнително", заявява Лукарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама