Италиански обущар създаде мокасини от 24-каратово злато

15:37, 28 мар 17 / Любопитно 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Негово дело са първите в света подобни аксесоари, направени от 24-каратово злати, предаде БГНЕС.

Те представляват чифт мъжки мокасини в синьо и черно, чиято горна част е изработена от 24-каратови златни нишки.

„Това са първите обувки в света, изработени от 24-каратово злато“, каза той и допълни, че това е така, тъй като благородният метал не просто е поставен отгоре като орнамент, а е изграждаща част на обувката. За да бъде тя удобна, фините златни ленти са наредени под формата на плетеница и зашити за кожа.

С ексцентричния чифт Виетри се надява да успее да привлече повече свои клиенти от богатия Персийски залив и най-вече от държави като Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Катар.

Производителят не залага само на мъжката линия, която е пусната на пазара през 2016 г. след „осем месеца на проучвания и опити“. През тази година се появява и първата колекция, създадена за дамската клиентела. Според Виетри най-трудната част е откриването на подходящ баланс между силата на златото и подвижността на обувката. „Ако обувката е прекалено лека, златото ще се огъне. Ако е прекалено тежка, ще е неудобно“, каза той.

Всяка една от тях е изработена от 230 грама злато и е единствена по рода си, тъй като е проектирана с 3D скенер по крака на клиента. Сумата за чифт започва от 25 000 евро за мъжки и от 30 000 евро за дамски модели. В цента влиза доставка с хеликоптер, а самите обувки се доставят в специална кутия с черен лак.

Виетри предлага и по-скромни обувки без злато, чиято цена започва от 250 евро, както и такива, специално създадени от международни артисти. Сред някои от по-луксозните модели има и такива с инкрустирани перли и диаманти върху тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама