Ирина Костова даде старт на проекта за пречиствателната станция на Елхово

14:34, 28 мар 17 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Ирина Костова и кметът на Елхово Петър Киров подписаха договор за проектиране и строителство на пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата на града, съобщиха от МОСВ, предаде БГНЕС.

„За мен е чест да сложа подписа си върху този договор, който е бил в процес на подготовка няколко години“, каза на церемонията министър Костова.

Инвестицията е на стойност 18 867 785 лв., от които 13 854 566 лв. е безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

Министър Костова допълни, че с изграждане на пречиствателното съоръжение ще се подобри екологичната обстановка в района, а рехабилитацията на ВиК мрежата ще осигури по-високо качество на услугите в сектора.

Тя благодари на кмета на Елхово и на местната администрация за усилията и високата мотивация, както и на главния директор на ГД ОПОС Яна Георгиева за помощта, която експертите са оказали при изготвянето на проекта.

Строителството на пречиствателната станция за отпадъчни води, довеждащия колектор и частичната рехабилитация на ВиК мрежата в Елхово трябва да приключат в рамките на 30 месеца. Новата ПСОВ ще обслужва 11 000 жители, 10 347 души ще ползват рехабилитираната водоснабдителна мрежа, а и загубите на питейна вода ще бъдат намалени.

„Даваме си сметка, че тези инвестиции ще решат екологичния проблем на нашия град с отпадните води в река Тунджа“, каза кметът Петър Киров.

„Да си пожелаем добра съвместна работа между държавата, общината и Управляващия орган, а на по-късен етап - между строител и надзор, за да можем да завършим в срок тази важна инвестиция“, допълни градоначалникът на Елхово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама