Търсен за убийство в Турция иска политическо убежище у нас

12:17, 28 мар 17 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пазарджишкият районен съд остави днес в ареста турския гражданин Метин Чинар, незаконно пребиваващ у нас. Пред съда той заяви, че се е укривал в България заради политическо преследване в Турция и поиска политическо убежище, предаде БГНЕС.

Спрян за рутинна проверка на автомобил с турска регистрация на 23 март т.г. край село Алеко Константиново, Чинар се легитимирал с фалшива лична карта. Справка е показала, че той е в списъка на издирваните лица от Интерпол - Анкара заради извършено убийство на територията на Турция. Според Метин Чинар, обаче, това не отговаря на истината и след опита за преврат през юли миналата година затворите в Турция са пълни с политически опоненти. Той смята, че близки на депутат от управляващата Партия на справедливостта го издирвали за политическа саморазправа, а обвиненията срещу него са манипулирани.

Адвокатите на Метин Чинар са подали вече молба до Агенцията за бежанците у нас с искане за статут за пребиваване в страната ни. Чинар е от Истанбул, женен, с три деца.

Днешното определение на съда за задържане под стража подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама