Военновъздушно учение край Пловдив

09:52, 28 мар 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Летателно учение "Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация- 2017-1" се провежда на летище Пловдив до 6 април, предаде БГНЕС.

В него участват пет страни с пет транспортни самолета. Белгия участва с C-130H, България с C-27J Spartan, Италия също с C-27J Spartan, Холандия с C-130H и Чехия с C-295M. Петте държави участват общо с около 100 души персонал. В учението се включва и 68-ма бригада "Специални сили"- Пловдив с парашутни скокове. Командосите ще изпълняват дневни учебно- тренировъчни парашутни скокове от самолети C-130J Херкулес, C-27 Спартан и С-295 на летище "Крумово" и летище "Чешнегирово".

Учението предполага начало с единични полети на малка височина и преминаване към по-комплексни упражнения, които включват изтребители и 3PK. Екипажите ще превозват войски и товари, тактически въздушни десанти на личен състав и техника и ще изпълняват задачи по оказване на първа медицинска помощ. Всеки екипаж ще извърши по девет полета. Учението се провежда под шапката на Европейската отбранителна агенция EDA заедно с Европейското транспортно командване EATC с домакинството на българските ВВС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама