Тръмп ще похарчи 1 млрд. за укрепление на мексиканската граница

09:03, 28 мар 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще отдели 1 млрд. долара от бюджета за тази година, за да укрепи участък от мексиканската граница, дълъг почти 100 км. Това съобщава канал Си Ен Ен, позовавайки се на документи от вътрешното министерство на САЩ.

От тях става ясно, че предвидените средства ще се използват за издигането на нова 77-километрова стена, както и прилежащите й почти 23 км телена ограда. Властите се надяват, че ще могат да построят загражденията около град Сан Диего, Калифорния.

Други 2,6 млрд. долара администрацията се надява да отдели през 2018 г. за развитието на други погранични инфраструктурни обекти. Според документите, с които Си Ен Ен разполага, САЩ имат намерение да инвестират милиони долари в укреплението на други участъци по границата, както и в изграждането на центрове за задържане на нелегални имигранти.

На 25 януари Тръмп подписа указ за строителството на ограда по границата с Мексико и заяви, че нейният строеж ще започне незабавно. С това той даде начало на изпълнението на основното си предизборно обещание, с което според него ще ограничи притока на хора имигранти в страната.

По-рано президентът посочи, че очаква целият строеж на оградата да е между 10 и 12 млрд. долара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама