Рейтингът на Тръмп падна до 36%

23:10, 27 мар 17 / Свят 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп продължава да се понижава, стигайки до 36%, става ясно от анкета, проведена от „Галъп интернешънъл“ сред 1500 американци, съобщиха от БГНЕС.

В момента работата на Тръмп не се одобрява от 57%,а едва 36% му дават положителна оценка. Това е първото социологическо допитване след неуспешния опит на републиканците в Камарата на представителите на САЩ да бъде прокаран законопроект за отмяна на т. нар. „Обама кеър“ / Obamacare/.

Тръмп отмени в последния момент гласуването на Камарата на представителите за законопроекта, целящ отмяна и замяна на програмата за здравно осигуряване в САЩ, въведена от бившия президент Обама, припомня БГНЕС

"Просто го отменихме", коментира държавният глава в телефонно интервю за "Вашингтон поуст" малко след като постави ултиматум на републиканците да гласуват в подкрепа на реформата. Инициативата не получи достатъчна подкрепа и бе оттеглена.

Вотът щеше да бъде най-важният досега в администрацията на Тръмп. Анулирането му представлява може би най-големия провал на Тръмп във вътрешнополитическата му програма, тъй като това беше едно от ключовите му предизборни обещания.

Рейтингите на предшествениците на Тръмп – демократите Барак Обама и Бил Клинтън никога не са падали под 38% и 37 %. При републиканеца Буш-младши обаче това се е случвало – той е стигал до едва 25% одобрение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама