Албански политик: Рама и Заев са финансирани от Сорос

20:02, 27 мар 17 / Свят 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанският премиер Еди Рама и властите в Тирана изиграха изключително много лоша роля при сегашната ситуация в Македония, която е доста чувствителна и доста нестабилна, предаде БГНЕС.

Еди Рама се превърна в пряк участник при сформирането на правителството /в Македония, бел.ред./ и това е тотално погрешна политика. Рама застана на страната на Джордж Сорос.

Това каза в интервю за телевизия "Ора нюз" в Тирана лидерът на албанската партия "Червено-черният алианс" Крешник Спахиу.

За всички е ясно, че лидерът на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев е финансиран от Сорос. Не е тайна, че подслушваните телефонни разговори бяха финансирани от Сорос. С това си поведение той /на Еди Рама, бел.ред./ даде възможност на президента на Македония Георге Иванов да откаже да връчи мандат на Заев и да обвини Тирана в намеса във вътрешните работи и дестабилизация на Македония, каза още Спахиу.

БГНЕС припомня, че Крешник Спахиу е бивш председател на Върховния съд на Албания и бивш председател на "Трансперънси интернешънъл" в Албания. Той се смята за един от крайните албански националисти. През 2013 година той поиска Централната избирателна комисия да организира референдум за обединение на Албания и Косово.

"Албанската платформа" бе изготвена с личното участие на Еди Рама в Тирана и бе подписана от три албански партии от Македония - ДСИ на Али Ахмети, Движение "Беса" на Билал Касами и Албанския алианс на Зиядин Села. Тя предвижда промени в Конституцията на Република Македония, на държавните символи и превръщането на албанския в официален език в западната ни съседка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама