Радан Кънев подаде оставка (ВИДЕО)

12:42, 27 мар 17 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ДСБ Радан Кънев подаде оставка. Това се случва часове след края на парламентарните избори у нас, предаде БГНЕС.

Коалицията, с която се яви на изборите - Нова Република, печели едва 2,50% от гласовете на избирателите и не влиза в парламента.

Аз вече подадох оставка като председател на Нова Република пред политическия съвет на коалицията и ще подам оставка и като председател на ДСБ пред националното ръководство, заяви Кънев. Няма да напусна българската политика, добави още той.

Резултатите естествено са негативни – не постигнахме целта си да бъдем в 44-ия парламент, каза Кънев. Той е убеден, че запазването на Нова Република е много важно политически. „Много е важно също така българското дясно да бъде единно”, заяви още Кънев. Той каза, че подавайки оставка, ще се извини на 300 000 души - български десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент.

„Моята оставка трябва да бъде разбирана и като жест на Нова Република в името на единството на българската десница”, заяви Радан Кънев и посочи вярата си, че обединението тепърва предстои. „Аз знам, че пътищата помежду ни не са затворени и аз ще продължа да работя за това”, заяви Трайчо Трайков.

Мартин Димитров заяви, че дясна алтернатива ще има в България и ще има десни хора, които работят заедно, колкото и да е трудно. Той сподели, че това са били най-тежките избори, на които е участвал. 

[[{"fid":"73113","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Радан Кънев подаде оставка","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама