Бивш съветник на Тръмп е готов да даде показания, за да пресече обвиненията за връзки с Русия

20:03, 26 мар 17 / Свят 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп Роджър Стоун съобщи в интервю по телевизия Ей Би Си, че е готов да се яви пред специалната комисия по разузнаването на Конгреса, която се занимава с предполагаемата руска намеса в американската предизборна кампания, предаде БГНЕС.

Стоун заяви, че настоява изслушването му да бъде при открити врата. Той за пореден път отхвърли предположенията, че има нещо общо с представители на Русия. „Искам отново да подчертая, че не съм имал контакти или в тайни договорки с руснаците. Не е имало никакви тайни договорки, поне аз не знам да такива”, каза Стоун.

По-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, че Стоун и друг бивш съветник на Тръмп – Картър Пейдж, са изпратили до комисията на Конгреса писма, в които изтъкват, че искат да открито да разкажат на законодателите за ролята си в предизборната кампания.

Стоун пише, че го обвиняват едва ли не в държавна измяна и той иска да опровергае тези твърдения. По-рано Стоун призна, че е общувал с хакера, известен с псевдонима Guccifer 2.0 („Гуччифер 2.0"), който през юни м.г. пое отговорност за атаката срещу сървърите на Националния комитет на Демократическата партия в САЩ. Но когато контактувал с Guccifer 2.0, Стоун не знаел, че американските власти го подозират във връзки с Русия.

Председателят на специалната комисия по разузнаването при Камарата на представителите – републиканецът Девин Нунес, в петък каза пред журналисти, че бившият ръководител на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт също иска да говори пред законодателите.

По-рано медия съобщи, че преди повече от 10 години Манафорт тайно е работил за руския милиардер Олег Дерипаска в полза на руското ръководство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама