Българските щанги в битки на два фронта в началото на април

13:19, 26 мар 17 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Важна и напрегната седмица предстои за българското вдигане на тежести в началото на април, предаде БГНЕС. В седмицата 2-10 април предстоят изявите в две ключови за годината състезания: Европейското за мъже и жени в Сплит(Хър) и Световното за кадети до 17 г. в Банкок(Тайланд).

„Двете първенства за изключително важни за нас. На Световното в Тайланд ще се разпределят квотите за Младежката олимпиада следващата година, а ние имаме титла от миналите игри в Нанджинг през 2014 г. В Банкок ще се състои и Конгрес на Международната федерация, който предхожда изборния през месец май, когато ще се определи кой ще ръководи световните щанги в следващите четири години. По същото време в Сплит е Европейското първенство, за което се готвим в последните няколко месеца“, заяви Неделчо Колев, президент на БВФТ.

За Сплит ще пътуват осем щангисти, там ще бъдем без представители при жените. След контролното снощи съставът бе избистрен с оставаща само една въпросителна. Старши треньорът Иван Иванов остави за понеделник решението си за представителите ни в кат. 62 кг, тъй като тримата кандидати Владимир Урумов, Ивайло Филев и Стилян Гроздев са с изключително изравнени възможности и това наложи още един последен тест между тях. На последното Европейско миналата пролет България завършва своето участие с един бронз в двубоя и още два медала – бронз и сребро в отделните движения – всички спечелени от Владимир Урумов. Филев пък е европейски шампион от 2014 г. в Тел Авив, а Гроздев е с две европейски титли от миналата година: за кадети до 17 г. от Нови Томисл(Пол) и за младежи до 20 г. от Ейлат(Изр).

Останалите пътуващи за Европейското в Сплит вече са ясни:

69 кг братята Диан Минчев и Златко Минчев

77 кг Юндер Бейтула

85 кг Иван Марков

94 кг Георги Шиков

105 кг Васил Господинов

С особен интерес се очаква завръщането на Иван Марков на европейския подиум. Световния вицешампион има лека травма в коляното, но се надява до началото на април тя да отшуми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама