Пуснаха аудиозапис, потвърждаващ че Харисън Форд едва не забива самолета си в пътнически авиолайнер

02:22, 26 мар 17 / Любопитно 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Федералната авиационна администрация на САЩ разпространи аудиозапис, от който става ясно, че през февруари тази година американският актьор Харисън Форд едва не предизвиква самолетна катастрофа. Това информира БГНЕС.

Форд, който управлявал едномоторен самолет Aviat Husky, едва не се забива в пътнически самолет, по време на заход за кацане на летище в Калифорния. Инцидентът е станал на 13 февруари. Ръководителите на полети дават указания на Форд да приземи самолета на пистата на летище Джон Уейн в Ориндж Каунти, но актьорът погрешно го насочва към пътеката за рулиране. Неговият самолет прелита над пътнически самолет Boeing 737 на American Airlines, на борда на който по това време е имало 110 пътници и шестчленен екипаж.

Това не е първият инцидент със самолет, управляван от Харисън Форд. През март 2015 г. пилотиран от актьора лек самолет – колекционерски Ryan PT-22 Recruit от Втората световна война, се разби на голф игрище в близост до летището Санта Моника, Калифорния. Малко преди катастрофата Форд съобщи за отказ на двигателя. След инцидента актьорът беше приет в болница с наранявания на главата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама