Четата на Хубчев надви Холандия на “Васил Левски”, Спас Делев блесна с два гола

23:45, 25 мар 17 / Спорт 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национален отбор по футбол постигна изключително ценна победа над Холадния в среща от група А на квалификациите за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Това информира БГНЕС. Пред близо 15 000 зрители на стадион “Васил Левски” българите се наложиха над своя именит съперник с 2:0, като в герой за “лъвовете” се превърна Спас Делев, който реализира и двете попадения за успеха. Като цяло българите изиграха много силен двубой и въпреки сериозните кадрови проблеми пред тима, записаха третата си победа в групата, с която запазиха шансовете си да се борят за едно от челните места в класирането.

Срещата започна по най-добрия начин за българите, които откриха резултата още в 5-ата минута. Дълго подаване от центъра на Симеон Славчев намери в наказателното поле на съперника Спас Делев. Нападателят овладя майсторски на гърди, възползвайки се от неразбирателство в защитата на “лалетата”, преодоля Йерун Зут и останал на опразнената врата вкара топката в мрежата за 1:0.

В 20-ата минута Спас Делев вдигна за втори път на крака феновете по трибуните на “Васил Левски”. Футболистът на полския Погон Шчечин отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, с който изненада стража на гостите за 2:0.

В тези минути българите демонстрираха много компактна и дисциплинирана игра, опитваха се да пресират високо, с което затрудняваха максимално своя противник. Холандците от своя страна трудно достигаха до опасности пред вратата на Николай Михайлов. Най-доброто положение за “оранжевите” дойде в края на полувремето. В 43-ата минута Клаасен се измъкна от българската защита и подаде към Бас Дост, който от чиста позиция стреля неточно.

След почивката гостите опитаха да осъществят натиск в половината на “лъвовете”, но играчите на Петър Хубчев показаха характер и не се огънаха. В редките случаи, при които холандците стигаха до вратата на Ники Михайлов, стражът се намесваше решаващо. Една от тях бе в 62-ата минута, при която Михайлов спаси с вещина удар на Дейви Клаасен.

До края на двубоя българите се бранеха отлично и закономерно се поздравиха с важния успех. В другите мачове от тази група Швеция постигна очаквана победа като домакин над Беларус с 4:0, докато фаворитът Франция надделя като гост с 3:1 над аутсайдера Люксембург.

Така в класирането “петлите” са лидери с 13 точки, пред Швеция с 10 и България на трето място с 9 точки. Холандия е на четвъртата позиция със 7 пункта, а Беларус и Люксембур са съответно на пето и шесто място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама