Антиевропейски демонстрации в Рим

21:19, 25 мар 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около три хиляди души участваха в демонстрацията "Евростоп" в Рим, организирана днес, когато лидерите на 27 европейски страни отбелязаха 60-ата годишнина на Римския договор, поставил началото на общността.

Това е една от шестте демонстрациите, които се провеждат днес в Рим. Както съобщава телевизия, засега няма прояви на насилие. Организатори на събитието са представители на крайната левица, която често подкрепя радикално настроени младежи.

На един от централните площади, където завършва шествието, стотици полицаи следят за реда. Районът е отцепен от бронирани коли, а в небето кръжи полицейски хеликоптер.

Същевременно днес имаше и демонстрации в подкрепа на идеята за обединена Европа, както и на неправителствени организации, които се противопоставят на издигането на бариери в Европа. Центърът на града е частично блокиран.

Според "РАИ нюз 24", още сутринта са били задържани, и след това освободени със заповед незабавно да напуснат града, 120 пристигнали от Венеция и Триест активисти на редица движения, известни с агресивните си действия по време на демонстрации. Според властите, днес по улиците на Рим се очакват близо 30 хиляди души, включително и пристигнали от други страни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама