Седем са освободени от 11-те задържани за атаката в Лондон

10:04, 25 мар 17 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лондонската полиция съобщи, че са пуснати на свобода 7 от 11-те задържани по подозрение за съучастие в терористичния акт в сърцето на британската столица. Други двама мъже остават в ареста, а две жени са излезли под гаранция до края на март, предаде ВВС, цитирана от БГНЕС.

Това става ясно няколко часа, след като властите публикуваха снимка на атентатора, който се вряза с автомобил в хора на Уестминстърския мост и след това нападна полицай пред британския парламент. Мъжът е на 52 години, идентифициран по-рано като Халид Масуд.

Според властите нападателят е познат на полицията заради различни нарушения на реда, но не и за тероризъм.

Продължава мащабната акция по претърсване на над 21 обекта, най-вече около Лондон, Бирмингам и в северозападния град Манчестър.

Терористът прегази много пешеходци на моста в центъра на Лондон в сряда след обяд, изостави колата си до парламента, наръга с голям нож полицай до входа и се опита да влезе в сградата, но беше смъртоносно прострелян.

Жертва на атентатора станаха четирима души, а няколко десетки пострадаха. Полицията се опитва да установи дали той е действал сам.

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама