Григор Димитров отпадна на старта в Маями

09:22, 25 мар 17 / Спорт 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата ракета на България Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями след загуба от аржентинеца Гуидо Пея, предаде БГНЕС. В среща от втори кръг поставеният под номер 9 българин допусна загуба с 3-6, 6-7(4) от намиращия се на 158-о място в световната ранглиста, като двубоят продължи час и 51 минути. Това бе втори сблъсък между двамата, като в първия мач – през 2015 на турнира във Вашингтон, победител бе Григор.

Иначе срещата започна равностойно, като първи до пробив стигна Пея, който поведе с 3-1. Димитров обаче отговори моментално и още в следващия гейм върна пробива и то на нула. Първата ни ракета взе безпроблемно и подаването си, за да изравни до 3-3. Последваха обаче три поредни спечелени гейма за аржентинеца, който затвори сета при 6-3.

Във втората част пробиви липсваха, въпреки че Григор на два пъти имаше сетбол. В крайна сметка сетът трябваше да бъде решен в тайбрек, в който обаче отново Пея се оказа победител след 7-4.

Така Димитров приключи безславно участието си в Маями, докато 158-ият в света Пея продължава в трети кръг. Иначе следващият турнир, на който българинът ще вземе участие е Мастърса в Монте Карло, който стартира в средата на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама