Венецуела се обърна за помощ към ООН

01:28, 25 мар 17 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призна в петък, че е отправил към ООН призив за хуманитарна помощ заради дефицита на лекарствени средства в държавата. Искането му е рядко доказателство за отчаяната ситуация, в която страната му се намира, вследствие на икономическата криза.

"Поисках от ООН да орегулират целия проблем с лекарствата. ООН имат възможно най-добрите планове за възстановяване на продуктивността на фармацевтичната индустрия", каза днес лидерът в реч, излъчена по националната телевизия. Той добави още, че е изискал среща с Джесика Файета - директорът за Латинска Америка па Програмата за развитие на алианса.

Венецуела страда вече четвъртата година от дълбока рецесия, а недостигът на храна и множество стоки от първа необходимост, включващи и лекарства, вече излиза от контрол. Според Венецуелската медицинска федерация, в момента болниците в страната разполагат със само 3% от общия брой лекарства и припаси, от които се нуждаят. Затова хората търсят отчаяно медикаменти на черния пазар или в чужбина, независимо от цената, която им се налага да платят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама