Хилари Клинтън определи като "победа" провала на здравната реформа на Тръмп

00:24, 25 мар 17 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Днешният ден беше победа", заяви бившият държавен секретар и кандидат-президент Хилари Клинтън в социалната мрежа "Туитър", намеквайки за горчивия политически провал на Тръмп по отношение на здравната реформа, която той планираше, предаде ТАСС.

"Днешният ден беше победа за 24-те милиона хора, рискуващи да изгубят здравните си осигуровки, за пенсионерите, за семействата, борещи се с тихата епидемия на зависимостта, за наскоро родилите майки и жените по цял свят. Най-вече това е победа за всеки, който вярва, че здравеопазването е човешко право", написа Клинтън.

Малко по-рано американският президент Доналд Тръмп отмени в последния момент гласуването на Камарата на представителите за законопроекта, целящ отмяна и замяна на програмата за здравно осигуряване в САЩ, наречена Obamacare. Причината бяха недостатъчното гласове "за", независимо от ултиматума, който бе поставен на републиканците от Тръмп.

Вотът щеше да бъде най-важният досега в администрацията на Тръмп. Анулирането му представлява може би най-големият провал на Тръмп във вътрешнополитическата му програма, тъй като това беше едно от ключовите му предизборни обещания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама