Рапърът Джей Зи ще продуцира филм за убит чернокож младеж

20:25, 24 мар 17 / Любопитно 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикантът Джей Зи ще продуцира игрален филм и документална поредица за убийството на чернокожия младеж Трейвън Мартин, чиято смърт през 2012 г. предизвика национални протести, предаде БГНЕС.

Джей Зи заедно с „Weinstein Company“ спечели наддаването за правата върху две книги, посветени на убийството на тийнейджъра от Джордж Цимерман съсед, който е участвал в доброволен патрул за охрана на квартала, съобщи списание „Вараяти“.

Делото за смъртта на Мартин предизвика граждански бунтове на територията на САЩ и отвори дебата за все още съществуващата расова дискриминация в САЩ.

Цимерман, който твърди, че е застрелял невъоръженият Мартин при самозащита, беше оправдан по обвинения в убийство втора степен от съд във Флорида през 2013 г.

Филмите на Джей Зи ще се базират върху книгите „Подозрителна нация: Вътрешна история за несправедливостта срещу Трейвън Мартин и защо продължаваме да я повтаряме“ и „Почивай в сила: Животът на Трейвън Мартин“. Първата книга описва преживяванията на репортер на NBC, който работи върху отразяването на случая. Втората книга е на родителите на младежа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама