Пет българчета в спор за финалите в Хърватия и Турция днес

14:01, 24 мар 17 / Спорт 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет български млади тенисисти ще излязат днес в спор за класиране на финалите на два международни турнира, предаде БГНЕС. Всички те са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

Във Върсар, Хърватия Андрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе с Вук Раденович (Сърбия) на полуфиналите на турнира за момичета и момчета до 12 г. Вчера Дженев победи германеца Карстенс с 6-4, 6-1. На ¼-финалите обаче отпадна Джулия Златева (ТК „Испано“) след загуба от Даря Сувирджонкова (Сърбия) с 1-6, 2-6. И двамата наши представители са част от „А“ националния тим до 12 г. от „3Т“ проекта с треньор Валентин Димов.

На турнира до 14 г. в Анталия на полуфинали днес ще играят две български двойки – Динко Динев/Владимир Попов и Катерина Димитрова/Велина Минчева. И двамата ни представители при юношите ще играят и на ¼-финалите на сингъл, докато и трите ни девойки – Димитрова, Минчева и Велизара Филева, не удпяха да достигнат до тази фаза от турнира.

Динко Динев (ТК „Черноморец“), Владимир Попов (ТК „Академик 83“), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“), Велина Минчева (ТК „Стоянстрой“) са участници в „Б“ националния отбор на „3Т“ проекта с треньор Крум Крумов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама