Варненец получи 2 години затвор за теглене от чужди карти

13:08, 24 мар 17 25 207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ефективна присъда от 2 години лишаване от свобода при общ режим постанови Варненският окръжен съд за мъж, теглил пари от чужди банкови карти без съгласието на титуляря. Ивелин Ив. трябва да заплати и 3600 лева глоба, която представлява двойния размер на неправомерно изтеглената сума.

38-годишният Ивелин бе предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Преди днешното заседание по делото той е възстановил отнетата от пострадалия сума чрез банков превод, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна..

На 12 март 2тази година около 13 часа съсед на пострадалия от действията му забелязал мъж, който взел от паркирана кола малък сак. Свидетелят последвал съмнителния мъж. Видял, че се качва в кола „Волво“. След това уведомил съседа си. По номера на автомобила извършителят бил открит.

В чантата на пострадалия Ивелин намерил няколко банкови карти със записани на листчета ПИН-кодове за тях. Минути по-късно на три пъти той успял да изтегли 1000 лева от кредитната карта на потърпевшия. С друга банкова карта от банкомат били изтеглени на два пъти по 400 лева. За да не бъде открит и разпознат по време на нерегламентираното изтегляне на 1800 лева на няколко пъти, подсъдимият поставял ръката си пред камерата на банкомата.

Още същия ден Ивелин Ив. бил установен и призован за разпит във Второ районно управление на полицията във Варна. На разпита той се явил със същите дрехи, с които бил облечен по време на нерегламентираното теглене на пари от чуждите банкови карти. Назначената видеотехническа и лицевоидентификационна експертиза категорично го уличила в извършеното престъпление.

След произнасяне на присъдата Ивелин е бил задържан в съдебната зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама