Първи национален студентски фестивал на медици в Пловдив

10:32, 24 мар 17 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортът и изкуствата са детоксикация и антидепресант, най- важното качество на личността е нейната духовност- тези думи отправя към студентите от Медицинския университет в Пловдив ректорът проф. д-р Стефан Костянев, в тях е и поводът за първия в страната национален фестивал на студентите- медици, предаде БГНЕС.

В 16 часа днес в Аула Магна на Стоматологичния факултет на университета започва представянето на талантите, които бъдещите лекари имат. Сред медиците по традиция има много известни писатели, художници, музиканти, връзката с изкуството е като че ли нещо характерно за хората в тази професия.

Разширяването на географията по студентските скамейки пък дава и нов мащаб на предстоящото шоу. На сцената ще пеят и танцуват студенти от медицинските университети в София, Варна, Плевен, Стара Загора и Пловдив. Сред тях ще има и изпълнители - бъдещи лекари от Непал, Индия и Африка. На фестивала ще бъде представено и участието в археологическа експедиция на студентите, наградени в "Нощ на учените" 2016. Според ректора на Медицинския университет в Пловдив, в първи курс е рано, а в пети- късно, но в трети курс е времето, когато студентите трябва да се радват истински на студентския си живот и да не прекаляват с ученето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама