Киев крие информация за над 70 ранени в украинския военен склад

10:09, 24 мар 17 / Свят 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експлозиите в склада с боеприпаси в украинския град Балаклея, Харковска област са ранили над 70 украински войници и цивилни работници, съобщи говорител на самопровъзгласилата се Луганска народна република. Това предаде БГНЕС.

Според сепаратистите украинските власти крият тази информация от обществеността, защото „във военните болници и медицински заведения в Украйна няма системи за преливане на кръв, донорска кръв и други необходими средства за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите”.

Рано сутринта в четвъртък във военния склад възникна пожар. Главният прокурор на Украйна Анатолий Матиос съобщи, че последвалите взривове са избухнали на няколко площадки за съхраняване на ракетно-артилерийско въоръжение (танкови и артилерийски снаряди). Матиос каза, че причина за пожара по предварителни данни е диверсия.

Министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак заяви вчера, че в диверсията в склада за боеприпаси може да са замесени военни от Русия и терористични групи от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република.

Около военния склад е създадена 7-километрова зона за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама