Британската полиция разкри самоличността на нападателя от Лондон

17:42, 23 мар 17 / Свят 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършителят на вчерашното нападение пред парламента в Лондон е 52-годишният Халид Масуд, съобщи британската полиция. Както по-рано заяви премиерът Тереза Мей, той е британски гражданин. От полицията уточняват, че е роден в Кент, Югоизточна Англия.

От лондонската полиция уточняват, че Масуд е бил известен на властите с множество свои самоличности. Той е живеел в графство Уест Мидландс, където вчера в град Бирмингам имаше акция на британската полиция.

Властите посочиха също, че Масуд има редица присъди, включително и за нанасяне на телесна повреда, притежание на оръжия и нарушаване на обществения ред през периода 1983 г. - 2003 г.

Въпреки това обаче той няма нито една присъда за престъпления, свързани с тероризъм и той не е бил „обект на каквото и да е било разследване и не е имало разузнавателна информация за негови намерения да извърши терористична атака“.

По-рано днес Тереза Мей заяви, че мъжът зад нападението е известен на МИ-5 във връзка с подозрения в екстремизъм.

В същото време днес стана известна самоличността и на третата жертва при вчерашната атака. Това е американският гражданин Кърт Кохран, който е бил на екскурзия в британската столица заедно с жена си, която също е била ранена при инцидента.

„Със съжаление съобщавам на всички, че Кърт почина вследствие на раните си, получени по време на атаката в Лондон“, написа във „Фейсбук“ сестрата на съпругата на Кохран.

Другите две жертви са 43-годишната учителка по испански Айша Фрейд и полицаят Кийт Палмър, убит с нож от терориста пред парламента.

Ранените при инцидента са общо 29 души от единадесет държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама