Спецсъдът отказа да пусне от ареста Ценко Чоков

17:13, 23 мар 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд отказа да пусне от ареста скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков, предаде  БГНЕС.

Спецсъдът остави без уважение молбата на Чоков и не му измени мярката за неотклонение. Така кметът на Галиче остава в ареста. Решението на този съд не е окончателно и може да се обжалва пред по-горния Апелативен специализиран съд. Само преди десетина дни същият този съд измени мярката на Ценко Чоков от прачна гаранция в размер на 10 000 лв. в задържане под стража.

Скандалният кмет на село Галиче беше пуснат под гаранция от 10 000 лева, но Специализираният наказателен съд отново го върна в ареста. Тогава съдът реши, че ако е на свобода, Чоков би могъл да извърши ново престъпление, като склоняване на свидетели към лъжесвидетелстване. Свидетелят Десислав Олеков разказа, че след освобождаването на Чоков е бил заплашван от него, като е настоявал да оттегли показанията си.

Кметът на Галиче и синът му Мартин, заедно с още 6 души, бяха задържани на 26 май 2016 г. при показна акция на МВР. Срещу Чоков са повдигнати пет обвинения - като ръководител на организирана престъпна група (ОПГ), за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама