7 508 700 бюлетини са отпечатани за изборите

15:35, 23 мар 17 / Политика 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общият брой бюлетини, които са отпечатани и предадени за гласуването в страната са 7 508 700, а за чужбина са 363 600 броя бюлетини. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, предаде БГНЕС.

В ЦИК към момента за участие с наблюдатели в изборите са подали заявления 22 български НПО-та, с общо 3965 лица. Международните организации, които ще осъществяват наблюдение на изборния процес са 5 и са заявили 61 души като наблюдатели. Това са: Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Централната избирателна комисия на Босна и Херцеговина с 2 наблюдатели и един наблюдател от Парламента на Република Азербайджан. За момента са тези международни организации.

7 социологически агенции ще извършват проучване. Общо жалбите и сигналите, които са постъпили в ЦИК са 84. Всички са разгледани. По 22 от случаите ЦИК е оправомощила председателя си да състави акт за установяване на административни нарушения на съответните лица.

Очаквайте подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама