Граждани на 11 държави са пострадали при атентата в Лондон

14:28, 23 мар 17 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При терористичния акт в центъра на Лондон, извършен вчера с лек автомобил на Уестминстърския мост, са пострадали граждани на 11 държави, съобщи британската министър-председателка Тереза Мей, предаде БГНЕС.

Ранени са 12 британци, трима французи, двама румънци, четирима южнокорейци, двама гърци, поляк, германец, ирландец, китаец, американец и италианец.

Сред ранените има и трима полицаи, двама от които са в тежко състояние.

Един от загиналите също е полицай – той беше наръган от нападателя с нож до сградата на парламента. Преди това атентаторът прегази с колата си 43-годишна учителка испанка и около 55-годишен мъж, чиято самоличност още не е разкрита.

Човекът, извършил вчерашния терористичен акт в Лондон, е роден във Великобритания и „преди няколко години”е бил разследван за екстремизъм от MI5, заяви още британската министър-председателка Тереза Мей.

Мей добави, че в настоящия момент извършителят не е бил в полезрението на разузнаването.

Андрю Паркър съобщи, че за последните 3 години спец службите са предотвратили 12 опита за организиране на терористични актове в Обединеното кралство.

Терорист в лек автомобил вчера след обяд прегази пешеходци, между които и трима полицаи, на Уестминстърския мост в Лондон. Шофьорът изостави колата до сградата на британския парламент и се нахвърли с ножове срещу цивилен полицай в опит да проникне в сградата на законодателния орган. Тогава беше застрелян от полицията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама