Македонският премиер: При 100-200 000 души по улиците единственият изход са изборите

21:45, 22 мар 17 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единственият изход от тази криза е провеждането на нови предсрочни парламентарни избори, на които ще бъдат разисквани всички открити въпроси. Само гражданите може да отговорят и да вземат отношения по т.нар. "Албанска платформа". Това каза македонският премиер Емил Димитриев пред местната телевизия "Сител". "Вие няма как да си затваряте очите и да не виждате , че по улиците на страната има 100-200 000 души. Въпросите, които в момента се повдигат не бяха дебатирани по време на предизборната кампания. "Албанската платформа" не беше част от предизборната кампания", подчерта Димитриев и добави: Тя стана факт след изборите и тук става въпрос за класическа манипулация на гражданите. Това съобщи БГНЕС.

"Социалдемократическия съюз /СДСМ/ и нейният лидер Зоран Заев отказват да разкрият какво съдържа тази платформа. Единственият дебат по тази платформа трябва да се води с гражданите и това може да стане само чрез нови избори. На тях гражданите трябва да кажат дали искат промяна на името, знамето, езика и герба", каза още Димитриев. Той изрази надеждата, че в най-скоро време новият парламент ще избере своя председател.

Според премиера "Специалната прокуратура" /СП/, която се ръководи от Катица Янева /бел.ред./, се е превърнала в екзекутор, и е в услуга на определени политически сили. СП се самоунищожава с участието си в политически поръчки и прилагането на двони стандарти...Няма нито една причина за продължаването на съществуването на тази институция. Освен това, ако тя продължи да съществува ще има нарушаване на Договора от Пържино", каза още Емил Димитриев.

БГНЕС припомня, че тази вечер в македонската столица Скопие се проведе 24-я протест организиран от Гражданското сдружение "За единна Македония". Участниците протестират срещу т.нар. "Албанска платформа", която бе изготвена с прякото участие на албанския премиер Еди Рама и бе подписана от лидерите на три албански формации от Македония - ДСИ, Движение "Беса" и Албанския алианс. Едно от исканията в този документ е и превърщането на албанския в официален език в западанта ни съседка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама