Четири станаха жертвите на нападението в Лондон

20:18, 22 мар 17 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко четирима души, включително нападателят, са загинали след днешното терористично нападение в Лондон, съобщиха от полицията. Това информира АФП. По-рано днес автомобил се вряза в тълпа на Уестминстърския мост, след което шофьорът му намушка полицай пред британския парламент.

Първоначално беше потвърдено за загинала жена вследствие на инцидента. След това се появиха и съобщения в медиите, че има и втори загинал, който е служител на полицията.

За Нова телевизия посланикът ни в Лондон Константин Димитров съобщи, че по непотвърдена информация жертвите са три. 

Има и най-малко десетима ранени, които са получили спешна помощ на Уестминстърския мост. По последни данни броят на ранените е двойно по-голям.

Според лекари състоянието на някои от пострадалите е тежко.

„Една жена е загинала, а редица други са ранени – включително и някои с „катастрофални“ поражения, по време на инцидента на Уестминстърския мост“, заяви доктор от болницата „Св. Томас“.

Говорител на френското външно министерство съобщи, че сред пострадалите има и френски ученици на екскурзия. По думите на Роман Надал става въпрос за три деца от средно училище, които са били на Уестминстърския мост по време на инцидента. Според френски медии те са били част от група с други свои връстници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама