Израелски учени откриха тайни британски алкохолни запаси от Първата световна война

20:06, 22 мар 17 / Любопитно 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелски учени съобщиха, че са открили стотици бутилки с алкохолни питиета в британски военни бараки от Първата световна войнаa, съобщи АФП.

Според Израелската служба за историческите обекти британският лагер, който се намира в централната част на днешен Израел, в близост до град Рамла, е бил използван от силите, ръководени от ген. Едмънд Алънби за около девет месеца от ноември 1917 г. по време на пауза в кампанията срещу турската армия в Палестина.

Според ръководителя на изкопните дейности Рон Туег бутилките са били открити при глинени останки и счупени прибори за маса, струпани сред други боклуци.

“Близо 70% от отпадъците, които са били изоставени в ямата са бутилки с алкохол“, заяви Туег. „Изглежда войниците са се възползвали от почивката, която им се е полагала, за да отпуснат напрежението чрез често пиене на алкохол“, допълни той.

По думите му находката ще помогне за по-доброто разбиране на ежедневието на войниците и начина, по който са си почивали по време на дългите си мисии далеч от родината.

Снимки на откритите бутилки показват, че те са били джин „Гордън“ и уиски „Дюърс“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама