Париж няма желание да е домакин на Олимпиадата през 2028

19:01, 22 мар 17 / Спорт 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативният комитет на кандидатурата на Париж за домакинство на Олимпийските игри през 2024-та година отхвърли категорично възможността градът да приеме Олимпиадата 4 години по-късно. Това съобщи БГНЕС.

По този начин френската столица последва позицията на Лос Анджелис, след като от тамошния инициативен комитет също обявиха, че са изцяло фокусирани единствено върху кандидатурата си за 2024. Това се случи, след като се появиха информации, че Международният олимпийски комитет смята да предложи на губещия град в надпреварата за Игрите след 7 години, да приеме следващата Олимпиада през 2028. "Ние работим върху 2024 и няма никаква причина изобщо да говорим за следващата Олимпиада. Нямаме какво да предложим за тогава - нямаме проект, нямаме кандидатура. Бихме имали много технически трудности", коментира директорът на "Париж 2024" Етиен Тобо.

Президентът на МОК Томас Бах е притеснен, че в процеса на избиране на град-домакин има "твърде много губещи" и че това ще доведе до липса на качествени кандидатури в следващия цикъл. Причина за притесненията на Бах са твърде многото оттеглени кандидатури за Олимпиадата през 2024 - последователно това сториха Рим, Хамбург, Бостън и Будапеща. Домакинът на Олимпийските игри през 2024 ще бъде избран този септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама