Три са до момента жертвите на терористичния акт в Лондон (обновена)

18:34, 22 мар 17 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три са жертвите от терористичния акт в Лондон. Това съобщи Нова телевизия. Медията уточни, че до момента няма официална информация за броя на жертвите.

"Гардиън" съобщи за загинала жена и полицай.

Ранените са между осем и 12 души, а задържаните от полицията са 10.

"За момента няма информация за пострадали българи", каза за Нова телевизия посланикът ни в Лондон Константин Димитров. Той препоръче на сънародниците ни в английската столица да избягват централните градски части и района на инцидента.  

Тереза Мей е изведена от сградата на парламента от спецчасти. 

По-рано днес автомобил се вряза в тълпа на Уестминстърския мост, след което нападател намушка полицай пред британския парламент.

Екип от сапьори проучва съмнителен автомобил, паркиран край сградата на британския парламент, информира БГНЕС.

Според лекари състоянието на някои от пострадалите е тежко, съобщи АФП. 

Полицията съобщи, че разглежда инцидента като терористичен.

Днес следобед джип се е врязал в тълпа на Уестминстърския мост, преди да се забие в оградата на Уестминстърския дворец. Според свидетели от колата е излязъл най-малко един мъж на средна възраст, който е нападнал намиращ се наблизо полицай. Нападателят е бил прострелян, а служителят на реда е бил видян да се движи, лежейки на земята.

По време на инцидента Сградата на долната Камара на представителите е била блокирана, а депутатите са били помолени да изчакат вътре в сградата. Според председателя на Камарата Дейвид Лидингтън предполагаем нападател е бил застрелян от полицията.

От „Даунинг стрийт“ съобщиха, че премиерът Тереза Мей, която по времето на инцидента се е намирала в сградата на Камарата на общините, не е пострадала. 

Инцидентът идва само ден, след като Белгия отбеляза една година от кървавите терористични нападения в столицата Брюксел, при които загинаха 32 души. За двата инцидента на летището в Брюксел и на метростанция в близост до т. нар. европейски квартал в белгийската столица отговорност пое терористичната организация „Ислямска държава“.

Лондон е поредната европейска столица, която стана жертва на джихадистки нападения. В края на 2015 г. нападатели отнеха живота на над 130 души в Париж. Нападения имаше и в Ница, където нападател с товарен камион се вряза в тълпа и погуби 84 души.

В края на миналата година атентат имаше и в Берлин, където отново с товарен камион нападател се вряза в коледен базар и уби 12 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама