Заев: Ако има избори Груевски ще загуби, ВМРО-ДПМНЕ: Да отиваме на избори

17:24, 22 мар 17 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във ВМРО-ДПМНЕ много добре осъзнават, че ако има нови избори те ще ги загубят. Никой не може да толерира тяхното безобразно и грубо поведение.

Това каза лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев на излизане от прокуратурата в Скопие, където бе разпитан във връзки с финансирането на предизборната кампания в края на 2016 година.

"Ако отидем на избори и получим повече депутати от тях, президентът Георге Иванов отново няма да ни даде мандат. Да предположим съвсем теоретично, че Никола Груевски получи 62 мандата тогава с коя албанска партия ще направи коалиция. Този човек си играе с чувствата на гражданите на Република Македония. Така не може. Международната общност очаква от нас конкретни крачки", каза още лидерът на СДСМ Зоран Заев

Много скоро след това изявление дойде и декларация от централата на ВМРО-ДПМНЕ.

"Ако Заев смята, че теоретично нищо няма да се промени дори и в ситуация, че ВМРО-ДПМНЕ получи 62 депутати искаме да му кажем, че той дълбоко се лъже. Много неща ще се променят. "Албанската платформа" няма да бъде основа за сформиране на каквато и да е коалиция. Всъщност и при преговорите с ДСИ още в самото начало бе казано, че преговорите за тази платформа са абсолютно неприемливи", се казва в съобщението от партията на Никола Груевски.

"Ако Заев смята, че с приемането на платформата се увеличава рейтинга на СДСМ тогава да отидем на избори и да провери съотношението на силите. И ако наистина спечели повече депутати от ВМРО-ДПМНЕ, ние ще приемем волята на избирателите. Гражданите все по-масово и по-енергично отхвърлят антидържавната и антинационална политика на СДСМ и поради тази причина тази партия е изпаднала в огромна паника", пише още в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама