Вeстник „Канар аншене”: Фийон подарявал на еврокомисаря Московиси шити по поръчка костюми

09:32, 22 мар 17 / Любопитно 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси получавал като подарък костюми, шити по поръчка при шивача на кандидат-президента Франсоа Фийон, съобщи сатиричното издание „Канар аншене”, предаде РИА Новости.

По информация на изданието, става дума за събития до 2012 година. По това време депутатите не е трябвало да обявяват подобни подаръци за представители на властта. Костюмите са шити от същия шивач, който е ушил и два костюма, подарени на Фийон от неговия приятел адвокат Робер Буржи.

На въпрос дали тези подаръци са били безвъзмездни, Московиси отговори „Разбира се”.

На Фийон вече са повдигнати обвинения за злоупотреба на държавни средства във връзка с фиктивното наемане на работа на съпругата и две от децата му докато е бил депутат. Той е обвинен също в съучастие, укривателство и пренебрегване на задължения при попълване на декларации за доход.

Разследването срещу Фийон впоследствие беше разширено и отделно бяха включени костюмите, подарени на екс премиера от приятеля му.

Според „Канар аншене”, прокуратурата е разпоредила разследването да се разшири с допълнителен член от наказателния кодекс, свързан с „търговия с влияние”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама