Йоханес Хан призова държавните интереси да надделеят над личните, за да излезе Македония от кризата

17:47, 21 мар 17 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Йоханес Хан: Държавните интереси трябва да надделеят над личните, за да излезе Македония от кризата, предаде БГНЕС.

Държавните интереси трябва да се поставят над личните и партийните, за да може Македония да излезе от кризата и да се върне на пътя към европейска интеграция. Това е призовал европейският комисар по разширяването и интеграцията Йоханес Хан след днешната си среща с лидера на движението „Беса“ Билал Касими.

„Комисарят Хан подкрепя нашите действия, които водят към формиране на правителство, което в момента има подкрепата на 67 депутати, както и да се избере председател на парламента, както и още веднъж от президента (Георге) Иванов да се поиска да даде мандат и да започнат преговори за състав на ново правителство, за да може то да изпълни програмата за връщане на държавата към евроинтеграционните процеси“, това заяви Касими след срещата.

По думите му платформата, която издига партията, цели „редефиниране на държавата“. „В момента се намираме в дълбока политическа криза и искаме да допринесем за излизането от нея и да заплуваме в едни по-спокойни води, а след това да започнем един по-обширен дебата платформата, която предложихме на гражданите“, заяви още Касими.

На въпрос какво ще направи „Беса“, знаейки, че Иванов няма да даде мандат, докато не се отхвърли т. нар. албанска платформа, Касими заяви, че не съществува такава платформа. Той също така посочи, че днешното посещение на Хан и европейските пратеници Иво Вайгъл, Едуард Кукан и Кнут Флекенщайн е била необходима за Македония, тъй като по думите му те са оказали подкрепа за излизането от кризата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама