Николай Петров: Този рекорд в скоро време няма да бъде подобрен

17:08, 21 мар 17 / Спорт 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Музей на спорта в София бе представено илюстровано издание "Да прескочиш света". То е посветено на 30-годишнината от поставянето на световния рекорд на скок височина на Стефка Костадинова, предаде БГНЕС.

Тогавашният треньор на рекордьорката ни Николай Петров сподели спомените и емоциите си от паметното събитие през 1987 г. на Световното първенство в Рим.

"Тридесет години по-късно съм развълнуван, върнат в годините назад. Спомени.. Една лента, която се превъртя много набързо. Хубаво е, че има такива мигове, в които да си спомняме за нашите велики спортисти. Чувствата са ми много носталгични, защото се върнах назад във времето и ми е трудно да говоря.

"В лицето на някои млади атлети виждаме наследници на Стефка. Надяваме се, че те ще създадат поводи за гордост. Това, което тя е направила във високия скок е нещо велико. Струва ми се, че много трудно би направено отново. Този рекорд в скоро време няма да бъде подобрен.

Желая от сърце на Мирела да се развива по пътя на Стефка и да ни радва във времето", заяви още Петров.

На събитието присъства и министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, като тя сподели:

"Чувствам се емоционално тук, в тази обстановка. Да надскочиш границите на човешките възможности и да се докоснеш до хоризонта. Радвам се, че единственият човек, жена българка докоснала се до хоризонта е Стефка Костадинова.

Понякога, говорейки за величината и хоризонта, сигурно с тази книга ние непрекъснато, вглеждайки се в синьото небе и слънцето, ще виждаме един изключителен спортист", заяви Дашева.

"Благодаря на издателите на този хубав албум. Благодаря и на всички български шампиони, които са тук, затова, че ги има. Успех на българския спорт", каза за финал спортният ни министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама