10-те най-добри цитата на Йода

16:55, 21 мар 17 / Любопитно 25 8064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всичко, което казва учителят Йода е чисто злато. Както знаете и златото има различно качество. Подбрахме няколко от най-добрите цитати на Йода, подредени по качество, в зависимост от своята значимост.

Разбира се сигурно има известна субективност, в случая нашата преценка е определила значимостта.

 „Когато деветстотин години достигнеш ти, толкова добре няма да изглеждаш.“ Той е силен, мъдър и с чувство за хумор, дори и пред лицето на собствената си смъртност.

„Наистина прекрасен е умът на детето.“ Той има доста опит, но не смята, че знае всичко – и може да потърси съвет и от малкия джедай.

 Люк, след като вижда как Йода издига X-Wing изтребителя от тресавището: „Не вярвам!“ Йода: „Ето затова се проваляш.“ Младежът все още има дълъг път да измине, за да се научи да вярва в Силата и в собствените си възможности.

„Джедаят използва Силата за знание и отбрана, никога за атака.“ Едно от ключовите учения на Йода! 

„По размера ми ли ме съдиш?“ Очевидно размерът няма значение, когато използвате Силата.

Снимки:starwars.com

„Приключение. Вълнение. Джедаят за тези неща не жадува.“ Тук Йода просто се опитва да се увери, че Люк иска да стане джедай по разумни причини.

„Страхът води до гняв, гневът води до омраза, омразата води до страдание.“ Основна истина, която за съжаление ще се окаже пророческа.

„Войните не правят човека велик.“ Това е в подкрепа на едно от основните учения на Йода – човек не може да стане джедай с насилие, конфликти и агресия.

„Светли същества сме ние, не този суров материал.“ В един от най-критичните уроци на Йода, когато учи Люк да не се фокусира върху физическата реалност, защото това е подходът на ситите.

„Или правиш нещо, или не го правиш. Няма такова нещо като да се опитваш да направиш.“ Класика, която е типична за мъдростта на Йода!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 00:53, 21 мар 21

Йода е велик джедай .

2 Romanheria 23:58, 05 юли 22

Купить счётчик газа и другое газорегуляторное оборудование в Москве и Московской области. Мы предлагаем сигнализаторы загазованности марки Seitron от 12000 рублей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама