Дафовска: Всичките ни сили ще са насочени към Олимпиадата в Пьончан

14:52, 21 мар 17 / Спорт 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Това е най-добрият сезон на мъжкия ни национален отбор. Класиранията, които успяха да направят са много високи. Оценяваме ги по достойнството. Летвата се вдига с всяка изминала година и им пожелавам да продължават и да надскачат своите резултати, за да се запишат в историята на мъжкия биатлон. Това заяви председателят на БФ Биатлон Екатерина Дафовска по повод силните изяви на мъжкия ни национален отбор, предаде  БГНЕС.

Легендата на българския биатлон разкри, че всички сили на федерация и състезатели ще са концентрирани за предстоящите Олимпийски игри в Пьончан (Южна Корея) догодина.

"Успяхме да спечелим пет квоти и при мъжете, и при жените за Олимпиадата. За Игрите ще имаме състав от десет състезатели, което бе голямата ни цел, за да можем да изискваме много по-голям екип от хора, които да могат да работят по-спокойно на самата Олимпиада. Отчетохме, че на изминалите Игри нямахме достатъчно ваксмайстори. През следващата година Олимпиадата ще е най-големият форум, така че цялата ни подготовка ще е съсредоточена към нея“, допълни Дафовска.

Своята положителна оценка за представяне на тима даде и старши треньорът Николай Захаров. „Този сезон бе доста напрегнат. Преди всичко голямата ни цел бе спечелването на квоти за Олимпиадата. Направихме го. Другата задача бе да се представим достойно на основните състезания – Европейското първенство в Полша и Световното първенство, а също така и Световното първенство за военни в Сочи. Като цяло записахме един много добър сезон. Завършихме на 11-о място в Купата на нациите, като зад нас оставихме големи отбори като Канада, Швеция, Беларус, Казахстан, Словакия и др. Това са нации, които разполагат със спортни центрове, домакинстват на кръгове от Световната купа, така че това, че сме ги победили е наистина много добре за нас., допълни специалистът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама