"Улица Сезам" посреща нов герой в своите епизоди - червенокосото момиченце аутист Джулия

10:21, 21 мар 17 / Любопитно 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детското телевизионно предаване "Улица Сезам" ще включи нов герой в своите епизоди - червенокосото момиченце Джулия, което обича да пее, помни много думи и е ...аутист. Джулия ще направи своя дебют в шоуто на 10 април след дълги увещания от страна на родители и експерти, информира БГНЕС.

"В продължение на години семействата с деца аутисти ни молиха да дадем публичност на болестта", сподели д-р Жанет Бетанкур, старшият вицепрезидент на Социално въздействие САЩ.

Според статистиката 1 на всеки 68 американски деца бива диагностицирано с аутизъм, увеличение със 119% в сравнение с 2000 година.

Стейси Гордън, кукловодката, която ще изпълнява ролята на Джулия и сценаристката Кристин Фераро също имат членове на семействата си, които влизат в аутистичния спектър и вярват, че с помощта на Джулия те ще премахнат стигмата върху това заболяване и ще помогнат на другите деца по-лесно да приемат и разбират по-различните от тях.

За целта освен роля в тв-шоуто червенокосата кукла ще бъде част от книжки и образователни клипчета на английски и испански, публикувани на уебсайта на "Улица Сезам". „Улица Сезам” е най-старата телевизионна програма за деца в Щатите, чието начало датира от 1969 година.

В историята си предаването е засягало и други важни за обществото и децата теми като разводите, инвалидността, расите. То е печелило 9 награди „Грами”, 158 „Еми” и „Награда за цялостен принос”. Участие са взимали и не една или две легендарни икони като Принс, Майкъл Джексън, Нина Симон, Джули Андрюс, Андреа Бочели, Кофи Анан, Лора Буш и други.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама