Милош Земан: Мигрантите няма да могат да се интегрират

23:36, 20 мар 17 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Болшинството намиращи се в ЕС бежанци от мюсюлмански страни няма да могат да се интегрират в държавите, които са им предоставили убежище. Такова мнение изказа презизентът на Чехия Милош Земан.

„Ако става въпрос за бежанците от мюсюлманските страни, в мен възниква много сериозно съмнение, че те са способни тук да се интегрират и даже да си намерят работа“, подчерта той.

Земан отбеляза, че голямата част от бежанците мюсюлмани нямат дори начално образование. Европейските компании не са заинтересовани да ги наемат на работа. Затова ще им се наложи „да стоят на социални помощи“, а това ще създаде значителна тежест върху бюджета на държавите от ЕС. Масовата миграция на граждани от близкоизточни държави сериозно отслабва техните собствени страни, счита Земан.

Става въпрос главно за млади мъже, които са много сред бежанците. По думите му, те биха могли да дадат отпор на терористите в своите страни. „Това са аргументи против определен тип миграция, а именно против мюсюлманската миграция“, каза президентът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама