НСИ: Разходите на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват

11:48, 20 мар 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2016 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 8.0% спрямо четвъртото тримесечие на 2015 година. Увеличението в индустрията е с 8.1%, в услугите - с 9.4%, и в строителството - с 2.2%, съобщиха от НСИ. Това предаде БГНЕС.

По икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2016 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Култура, спорт и развлечения” - с 25.5%, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - с 14.3%, и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - с 10.7%. Най-нисък ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономическите сектори „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” - с 1.7%, „Строителство” - с 2.2%, и „Образование” - с 3.0%.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 8.2%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - със 7.0%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 2.2% за „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” и „Строителство“ до 25.9% за „Култура, спорт и развлечения”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама