Антихакери разбиват публично устройства и програми

07:49, 20 мар 17 / Любопитно 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на ежегодния хакерски конкурс Pwn2Own 2017 в канадския Ванкувър отбори от изследователи в областта на информационната сигурност хакнаха операционните системи Microsoft Windows и Apple MacOS пред очите на стотици зрители, предаде БГНЕС.

В първия ден от изпитанията тимът Qihoo360 хакна MacOS, като намери пролука в ядрото и получи достъп до конфиденциална информация. За това експертите получиха 10 хиляди долара от общия награден фонд от един милион долара. Същата сума отиде при отбора Chaitin Security Research Lab, който успя да разбие MacOS с помощта на друга уязвимост.

Операционната система Windows разбиха експертите от отборите 360 Security и Team Sniper. Двата екипа получиха за това по 15 хиляди долара.

За 55 хиляди долара от Team Sniper и Sword Team хакнаха браузъра Microsoft Edge, а отборът Chaitin Security откри уязвимост в Mozilla Firefox. Тимът 360 Security взе 35 хиляди долара за проникване в Safari.

Pwn2Own е ежегоден турнир в рамките на конференцията по информационна сигурност CanSecWest. Участниците трябва за ограничено време да хакнат определено устройство или програма, след което предоставят на производителя срещу възнаграждение откритата уязвимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама