Левски победи Ботев и си гарантира второто място

19:43, 19 мар 17 / Спорт 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Левски спечели с 2:0 дербито от 25-ия кръг на Първа професионална лига, предаде БГНЕС. С победата си на стадион "Vivacom Арена Георги Аспарухов" „сините” си гарантираха втората позиция в класирането.

Срещата започна изключително динамично, като в 14-та минута „канарчетата” можеха да отбележат, но първо Виана, а после Крум Стоянов не успяха да се възползват от открилите се пред тях възможности.

Две минути по-късно „сините” откриха резултата, след като Минев подаде към Роман Прохазка, който с топовен изстрел вкара топката във вратата на Чворович.

В 25-та минута гостите организираха перфектна контраатака, с която можеха да изравнят резултата. Фернандо Виана намери Крум Стоянов в наказателното поле, но ударът на Стоянов премина встрани от вратата пазена от Кръстев.

В 22-та минута Иван Чворович бе заменен принудително заради болка в адукторите. На негово място на вратата на Ботев застана Георги Георгиев, който е юноша на Левски.

В 35-та минута Аниете можеше да удвои резултата след хубава атака на „сините”, но ударът на испанеца не затрудни влезлият като резерва Георгиев.

До края на първата част и двата отбора имаха своите възможности да отбележат, но в крайна сметка футболистите водени от Николай Митов се оттеглиха на почивката с гол аванс.

След подновяването на играта в 55-та минута пред Давид Яблонски се откри отлична възможност да удвои преднината за „сините”, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

В 63-та минута Левски покачи на 2:0, след като Антон Огнянов центрира отляво към Бабатунде Адениджи, който със силен шут вкара за втори път топката във вратата на „жълто-черните”.

Първата по-сериозна опасност за Ботев през втората част дойде в 73-та минута, след като Радослав Терзиев отправи хубав удар с глава, но Николай Кръстев се справи със ситуацията.

Ботев се опита да наложи натиск до края на срещата, но до нещо по-опасно пред стража на Левски не се стигна. Така резултатът се запази до края на мача и Левски заслужено се поздрави с победата.

„Сините” заемат второто място в генералното класиране с актив от 51 точки, а трети е ЦСКА с пет по-малко. Ботев остава на седмата позиция, като няма шанс да изпревари Дунав, кого е на заветното шесто място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама